April 3, 2011

Neulontaa

Viime aikoina en juurikaan ole ehtinyt blogiani päivitellä ja nyt paljastan syyn tähän hiljaiseloon. Eräänä perjantaina töiden jälkeen piipahdin kurkkaamassa vihdoinkin erään lankakaupan, joka on kotimatkan varrella ja jota olin usein jo katsellut "sillä silmällä" ja tein suuren löydön! Heillä oli myynnissä kokeiluerä virolaista liukuvärjättyä villaa, josta olin haaveillut jo pitkään! Kaksi vyyhtiä lähti saman tien mukaan ja niistä olen jo tehnyt huivit. Molempien huivien malli on nimeltään Revontuli ja ohje siihen löytyy täältä.

Tämän ensimmäisen huivin annan avomiehen äidille, kun seuraavan kerran tapaamme. Mikäli jotakuta ihmetyttää, niin huivi on kuvassa pingotettuna lopulliseen muotoonsa tuollaiselle Bilteman hyppyalustalle. Huivia on liotettu ennen pingotusta miedossa huuhteluainevedessä, jotta siitä tulisi hieman pehmeämpi, kuvio erottuisi paremmin ja mahdollinen irtoväri lähtisi ennen käyttöönottoa.
Tässä toinen, juuri valmistunut huivi, jonka annan kaasolleni lahjaksi. Tälle huiville on tehty sama käsittely ennen pingotusta kuin tuolle edellisellekin.
Kun tuo ensimmäinen huivi oli valmistunut, kävin saman tien hakemassa pari vyyhtiä lisää, kun sitä vielä oli jäljellä. Myyjän kanssa keskustellessa selvisi, että he olivat tilanneet lankaa pienen kokeiluerän ja uuden erän tilaavat ilmeisesti aikaisintaan ensi syksynä. Ostin sitten muutamaa huivia varten langat valmiiksi. Nuo värit ovat niin upeita!
Keskimmäisestä on puikoilla huivi äidilleni syntymäpäivälahjaksi ja jäljelle jäävistä toinen ainakin tulee itselle, en vain osaa päättää kumpi... Onneksi en näillä näkymin jää ilman lankaa vaikka tuolta lankakaupasta se loppuisikin, sillä eräs tuttu työpaikaltani käy noin joka kolmas viikko Tallinnassa ja hän lupasi tarvittaessa tuoda minulle lankaa sieltä tullessaan!

5 comments:

  1. Todella kauniit Revontulet! Tykkään tuosta vihreästä, upea väri!

    ReplyDelete
  2. Kiitos kommentistasi! Itsekin ihastuin kovin tuohon vihreään, vaikken yleensä pidä vihreästä!

    ReplyDelete
  3. Hei :)

    Nuo Revontulet ovat sitten niin uskomattoman kauniita ! Mie arastelen edelleen sellaisen aloittamista itse. Vaan pakko kait se pian on sellai neulottava. Ja monen monta eriväristä, tottakai :)

    ReplyDelete
  4. Ei kannata alottaa, niihin jää koukkuun ;) Ja sitte niitä pitää olla joka värissä ja ja ja ja... Mulla on siis neljäs huivi valmistumassa ja kun se on pian valmis, niin aloitan varmaan viidennen, kun pakkohan se on oma vihreä saada... *huokaus*

    ReplyDelete